Van zwangerschapswens tot peuter

 

De zwangerschap is voor iedereen een bijzondere periode. Tijdens de zwangerschap zijn speciale voedingsadviezen belangrijk om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Maar ook in de fase hiervoor, bij een zwangerschapswens, is goede voeding en een gezond gewicht heel erg belangrijk om de kans op een zwangerschap te vergroten.

En als het dan eenmaal zover is, is het natuurlijk prettig als het gewicht van moeder niet al te veel toeneemt, want dit zorgt vaak voor extra ongemakken en hogere kans op complicaties aan het eind van de zwangerschap.


Het eerste jaar

Nadat de baby geboren is, heeft het de eerste zes maanden genoeg aan borst- of flesvoeding. Als je kind zes maanden en ouder is, heeft het niet meer genoeg aan alleen melk. Je kind moet dan ook anders gaan eten middels bijvoeding.


Vanaf één jaar

Wanneer je kind één jaar oud is, kan het met de rest van het gezin mee-eten. Het is dan belangrijk om je kind gezonde eetgewoontes aan te leren. Dat wil zeggen dat je kind leert om op vaste tijden en gevarieerd te eten. Jij bepaalt wannéér en wát er gegeten wordt. Je kind bepaalt daarbij hoeveel hij eet.

 

Voor begeleiding bij een zwangerschapswens, tijdens de zwangerschap, bij borstvoeding en voeding voor je kleintje, kan je terecht bij Femke van Liere.