In 73% van de gevallen komen mensen met onze hulp van hun darmklachten af!

Heb je last van klachten zoals:

 • Buikpijn
 • Buikkrampen
 • Diarree
 • Verstopping
 • Opgeblazen buik
 • Winderigheid

 

Houdt het je tegen om in vrijheid te leven? Maak jij je vaak zorgen als je weg van huis bent?
Of heb je gewoon aanvaard dat je hier nou eenmaal last van hebt?

 

Wij herkennen jouw probleem…

Al jaren zien we een sterke toename van mensen die ook last hebben van deze klachten. Wat daarbij steeds opvalt, is de gelijkenis in het verhaal bij veel cliënten; ze tobben vaak al jaren – soms zelfs vanaf hun kindertijd!- met deze klachten rond.


Soms verdwijnen de klachten naar de achtergrond, en dan opeens zijn ze weer in alle hevigheid aanwezig. Ondanks de grote hinder die deze mensen ervaren, komt er vaak niets uit de onderzoeken die worden gedaan. ‘Leer er maar mee leven’, is meestal het advies.


Het raakte ons hoeveel verborgen leed er bij deze mensen speelt. Darmklachten lijken aan de oppervlakte misschien iets waar je mee kan leren leven, maar wat als het een fijn leven in de weg staat?

Zeker de verhalen van bijvoorbeeld de dame die niet naar de uitvaart van een dierbare overledene durfde te gaan, uit angst dat ze misschien plotseling diarree zou krijgen. En de student die om deze reden niet meer met het OV reisde of naar tentamens ging en hierdoor bijna zijn studie had afgebroken! En het meisje van 10, die school associeerde met buikpijn en daarom alles deed om maar thuis te blijven, tot wanhoop van haar ouders.


“Hier moeten we iets mee!”, dachten we enkele jaren geleden. We hebben gezocht hoe we mensen konden helpen met ons vakgebied. En we vonden de oplossing: de FODMAP methode. We hebben meteen een bijscholing gevolgd, en zijn erkende “FODMAP-diëtisten!”

 

Ons team van erkende FODMAP-diëtisten

Als team zijn wij heel dankbaar dat wij dagelijks mensen van hun klachten af mogen helpen.

 

Soms is het zelfs zo dat mensen bijna niet kunnen geloven dat ze na al die jaren opeens geen klachten meer hebben. Ze verbazen zich erover hoeveel energie ze overhouden omdat ze niet constant met de buikklachten bezig hoeven te zijn!

 

Wij kunnen jou ook helpen, lees verder over onze oplossing

 

FODMAP-diëtist Femke van Liere
Femke van Liere
Leonie Rijken
Leonie Rijken

In 73% van de gevallen komen mensen met onze hulp van hun darmklachten af!

De oplossing

Gelukkig is er vaak iets aan deze klachten te doen, door de bewezen FODMAP methode te gebruiken. Hiervoor moet je een paar weken een speciaal dieet volgen. Maak je geen zorgen, het is geen afval-dieet. Maar met dit dieet testen we welke voeding bij jou voor problemen zorgt. En gaan we samen met jou kijken hoe jij weer vrij van klachten kan leven.

Hoe ziet het FODMAP-dieet er uit?

Stap 1: De eliminatie-fase

 

Tijdens deze stap brengen we je darmen tot rust. Dit doen we door je tijdelijk een “basis dieet” te laten volgen. Als je deze stap hebt doorlopen, en gemerkt hebt dat je minder klachten hebt, is het tijd voor de “herintroductie-fase”.

 

 

Stap 2: De herintroductie-fase

 

In deze stap gaan we testen op welke koolhydraten jij een reactie krijgt. Door stap voor stap nieuwe koolhydraten toe te voegen aan je voeding. Wanneer we voldoende inzicht hebben, gaan we verder naar  “de way of life”. 

 

 

Stap 3: Vrij van klachten leven

 

Nu we weten welke koolhydraten voor problemen zorgen, kunnen we samen met jou “de way of life” beginnen. We gaan dan samen kijken welk eten je het best vermijd zodat je weer vrij kan leven! Terwijl je zonder veel gedoe, zoveel mogelijk aan jouw huidige gewoontes kunt vast houden.


We werken met speciaal ontwikkeld informatie-materiaal, zoals boodschappenlijsten, weekmenu’s en andere handige tools!

Je staat er niet alleen voor

We begeleiden je door het hele proces heen! We maken het zo makkelijk mogelijk voor je door…

 • Tips te geven met lekkere recepten en weekmenu’s
 • Doorheen de week open tot 21:00
 • Makkelijk bereikbaar op meerdere locaties in de omgeving van Rotterdam
 • Gratis parking voor de deur (uitzondering locatie Blijdorp)
 • Makkelijk bereikbaar met het OV
 • We denken mee op een positieve manier
 • Jarenlange ervaring

 

We willen dit samen met jou doen. Zodat jij weer vrij kan leven, op jouw manier!

Wat andere over ons zeggen

Het dieet heeft er bij mij voor gezorgd dat ik nu precies weet van welke voeding ik klachten krijg, en van welke niet. Ze heeft me hier erg goed bij geholpen!

Hierdoor zijn mijn klachten zo goed als verdwenen, als ik mij daar aan houd en voel ik mijzelf veel beter dan voorheen!

 

– Britt van Oosten uit Waalwijk

Vaak krijgt je de begeleiding vergoed

Dieetadvisering is opgenomen in de basisverzekering, dus kost het jou bijna niets. En in de meeste gevallen is een verwijzing niet nodig, dus kan je rechtstreeks bij ons terecht.

 

Laat ons je helpen. Bel ons even of vul ons contactformulier in, dan maken we een afspraak. En kunnen we je meteen helpen!

 

Blijf niet langer met klachten rondlopen, maar laat ons helpen. Je staat er niet alleen voor!  Bel ons vandaag, dan kunnen we er zo snel mogelijk iets aan veranderen!

 

P.S. Heb je het druk? Geen probleem, wij zijn doorheen de week open tot 21:00!