Emotie Eten | Een vicieuze cirkel

– Heb jij alle diëten al geprobeerd?

– Ben je net zo vaak afgevallen als aangekomen en inmiddels bijna zelf een voedingsdeskundige?

– Herken jij jezelf in het ’s avonds moe en gefrustreerd op de bank zitten en jezelf – tegen al je voornemens in- dan toch maar te trakteren op iets lekkers, terwijl je niet eens écht honger hebt, want je hebt net gegeten. En daarna flink zitten te balen omdat het ‘weer’ niet is gelukt om uit de kast te blijven? 

 

Eén van de kenmerken van emotie-eten is, dat je eet buiten je hongergevoel om. Deze vorm van eten heeft niets met honger of trek te maken, maar met een drang om te eten die voorkomt uit een gevoel. Dat kan een blij gevoel zijn; ‘Yes, het is weekend, daar horen wijntjes, chips of chocolade bij’, maar het kan ook een angstig, onzeker, verveeld of gefrustreerd gevoel zijn. 

 

Emotie-eten leidt tot een vicieuze cirkel van het maken van goede voornemens, het gevoel hebben hierin te falen, boos zijn op jezelf en het idee hebben dat het nooit gaat lukken om uit deze cirkel te ontsnappen. Wij zijn opgeleid om jou te helpen dit patroon te doorbreken. En om jou te ondersteunen in dit proces.

 

Bijna iedereen herkent dit in meer of mindere mate. Maar als dit structureel gebeurd en je hierdoor steeds een schuldgevoel hebt, is het tijd om daar iets aan te gaan doen, anders gaat het waarschijnlijk nooit lukken om lekkerder in je vel te zitten. Wij zijn expert op het gebied van emotie-eten en vooral het doorbreken van dit verkeerde patroon.

Wij helpen je om af te vallen, jezelf fitter en tevredener te voelen en meer energie te krijgen. Weer trots op jezelf te zijn en wat liever voor jezelf te zijn.

 

Streng lijnen hoort absoluut niet bij de opties, weg met alle diëten, we gaan op weg naar structureel gezond eetgedrag.

Geen eetbuien meer, maar een gezonde basis en lekker veel energie!