Wanneer een diëtist?

 

Het is een misvatting dat een diëtist alleen maar mensen helpt om af te vallen. Soms gaat eten juist moeilijk of krijgt u last van bepaalde voedingsmiddelen. U kunt voor allerlei vragen bij ons terecht.

Een diëtist is DE expert op voedingsgebied en geeft naast voorlichting ook leefstijlcoaching en begeleiding bij alle mogelijke voedingsvragen.

De titel diëtist is een bij wet beschermde titel die alleen mag worden gevoerd na afronding van een erkende vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek en na inschrijving in het kwaliteitsregister Paramedici. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld voedingsdeskundigen en gewichtsconsulten, die vaak alleen een cursus hebben gevolgd voor begeleiden bij afvallen. De diëtist is gebonden aan het medisch beroepsgeheim en de wettelijke voorschriften omtrent persoonsregistratie. Uw gegevens zullen dus altijd vertrouwelijk worden behandeld.
 

Wanneer is het tijd om hulp in te schakelen van een diëtist? Eigenlijk zien we mensen met allerlei soorten klachten in de praktijk. Maar ook bij ‘gewone’ vragen over voeding of een analyse van het eetpatroon bij u bij ons aan het juiste adres!

Hieronder enkele voorbeelden:

 

– Overgewicht

– Ondergewicht

– Emotioneel eetgedrag

– Diabetes Mellitus (suikerziekte) en het koolhydraatbeperkt dieet

– Te hoog cholesterolgehalte

– Verhoogde bloeddruk

– Maag- en darmproblemen

– FODMAP-dieet bij PDS/IBS (Prikkelbare Darm)

– COPD en astma

– Oncologie

– Voedselovergevoeligheid zoals allergie of intolerantie

– Voeding tijdens de zwangerschap

– Voeding voor kinderen en ouderen

– Zwangerschapsdiabetes

– Sportvoeding

– Vegetarisch of veganistisch eetpatroon

– Leefstijlcoaching

– etc.

 

Onze diëtisten zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.